Search
Close this search box.

Goed weer voor de huisstofmijt

Na het afgelopen weekend nog een laatste keer van de zon te hebben genoten is het nu dan helaas toch echt zover: de herfst heeft in Nederland zijn intrede gedaan. De verwarming mag weer aan, de avonden worden korter en iedereen zoekt de warmte binnenshuis op. En met iedereen bedoelen we natuurlijk ook: de huisstofmijt.

De huisstofmijt houdt van warme en vochtige ruimtes. De afgelopen maanden was de temperatuur vaak warmer dan normaal en daarvoor hadden we een erg natte zomer. Al met al zorgt dit voor de ideale leefomstandigheden van de huisstofmijt. Het gevolg is dat vooral mensen met allergieën en andere aandoeningen van de luchtwegen, die worden veroorzaakt door de huisstofmijt, hier nu meer last van hebben.

Aan de weersomstandigheden kunt u zelf niet zoveel veranderen. Toch hebben we enkele tips die ervoor zorgen dat de huisstofmijt minder kans krijgt om zich verder uit te breiden:

Ventilatie is van groot belang. Laat regelmatig uw ramen op een kier staan zodat er frisse lucht binnen kan. Maak ook gebruik van speciale roosters die ervoor zorgen dat er continu ventilatie plaatsvindt.
Een goede hygiëne is altijd belangrijk voor de gezondheid. Maar de hygiëne in de slaapkamer wordt vaak vergeten. En daarmee doelen wij vooral op de matras. Wist u dat in een gemiddeld matras meer dan een miljoen huisstofmijten leven? Zonder een goede reiniging wordt dit aantal steeds hoger. Laat daarom elk jaar uw matras op professionele wijze reinigen door DokterBed en geef de huisstofmijt zo veel minder kans op overleven.
Was uw beddengoed regelmatig op zestig graden. De huisstofmijt overleeft deze temperatuur niet.
De knuffels van uw kinderen zijn een ideale broedplek. Was deze regelmatig op zestig graden. Of leg ze in de diepvries; beneden de twintig graden sterven de huisstofmijten ook.
Kies voor materialen in uw huis die niet zoveel huisstofmijten aantrekken. Denk daarbij aan een leren bank in plaats van een stoffen bank. En vermijd een tapijt of vloerkleden; dit is een ideale schuilplaats. Kies liever voor bijvoorbeeld een laminaatvloer.

Dit vindt je vast ook leuk