Huisstofmijten leven met honderdduizenden in één matras

Wat veel mensen niet weten is dat huisstofmijt, een haast onzichtbaar klein beestje, leeft in kussens, meubels en voornamelijk in matrassen. Deze witachtige beestjes behoren tot de familie van de spinachtigen en nestelen zich graag in stof. De huisstofmijt komt overal ter wereld voor en woont het liefst op plekken waar het vochtig en warm is. Een temperatuur van 25 graden Celcius is een perfecte leefomgeving. Vooral in de winter is er sprake van een toename van het aantal huisstofmijten. Dan wordt het buiten kouder en worden de huizen heerlijk warm gestookt. Een ideale plek voor deze kleine wezentjes. De huisstofmijt nestelt zich voornamelijk in het beddengoed en het matras, waar hij leeft van menselijke huidschilfers. Daarnaast legt hij drie tot vijf eitjes per dag. Dat betekent dat je in no-time duizenden huisstofmijten in je bed hebt!

Waarom moet ik mijn matras reinigen

Alleen al daarom is het belangrijk om je matras eens goed te laten reinigen. Huisstofmijt is in principe onschadelijk, maar ze kunnen wel een allergie veroorzaken. De uitwerpselen en vervellingshuidjes van deze microscopische wezentjes zorgen namelijk voor gezondheidsklachten. Een allergie voor huisstofmijt zorgt voor geïrriteerde slijmvliezen. Dit betekent dat je last krijgt van een opgezette keel, verstopte neus, niezen en jeukende ogen. Daarnaast hebben eczeem- en astmapatiënten hier extra last van, voor hen is het dan ook erg belangrijk dat ze in een schoon bed slapen. Inmiddels is bekend dat tien tot vijftien procent van de Westerse bevolking last heeft van een allergie als gevolg van huisstofmijt. Maar ook als je geen allergie hebt, is het prettig om in een schoon bed te slapen. Het is niet alleen prettig, maar ook een stuk gezonder!

Wat doen huisstofmijten?

In een matras kunnen wel 1 miljoen huisstofmijten leven. Na enkele maanden sterven ze, maar omdat ze zo veel eitjes per dag leggen, blijft het aantal steeds groeien totdat je er iets aan doet. Huisstofmijt is simpelweg niet te voorkomen, maar je kunt er wel zo veel mogelijk aan doen om het te verminderen. Een aantal keer per week stofzuigen en stoffen biedt al uitkomst. Als er geen stof ligt, krijgen huisstofmijten minder kans om zich te nestelen. Daarnaast is ventilatie uiterst belangrijk. Zet de ramen open en zorg ervoor dat de luchtvochtigheid daalt.

DokterBed verwijdert huisstofmijt met gemak

Ondanks deze tips zullen de huisstofmijten in het matras niet zomaar opgeven. Daar moet je echt andere maatregelen voor treffen. DokterBed biedt de mogelijkheid om de strijd aan te gaan met deze kleine beestjes. Na het reinigen van het matras zullen ook deze mijten geen kans meer hebben.

Volg ons op Facebook

Eenpersoonsmatras

excl. vlekbehandeling
37
00
  • Verwijderen huisstofmijt
  • Verwijderen bacteriën
Populair

Volg ons op Twitter

Laatste blog posts:

5/5

5-sterren matrassenservice