Search
Close this search box.

Allergieën verminderen door specialistisch onderhoud aan het matras

Voor de gezondheid is het van belang om regelmatig de matras te laten reinigen. Voor iedereen is het beter om op een schoon matras te slapen. Als je daarnaast ook nog een allergie hebt, wordt het zeker aangeraden.

Een allergie, in welke vorm dan ook, is een overgevoeligheidsreactie van het afweersysteem op onschadelijke stoffen, zoals huisstofmijt, schimmels of huidschilfers van dieren of stuifmeel. Deze stoffen bevatten allemaal een soort eiwit, die allergenen genoemd worden. Een allergie voor deze stoffen geeft klachten als niezen, tranende of jeukende ogen en benauwdheid. Daarom benadrukt DokterBed dat het relevant is, voor mensen met een allergische reactie, om het matras regelmatig te laten reinigen. Allergenen zijn namelijk niet zichtbaar en zitten verstopt in het matras. Na het schoonmaken van een matras zullen allergieklachten veel minder snel optreden.

Huisstofmijt

Helaas komt huisstofmijt overal ter wereld voor. Deze beestjes leven graag op vochtige en warme plekken. Een matras is daarom de ideale plek voor de huisstofmijt.

Astma

Astma is één van de meest voorkomende chronische aandoeningen aan de luchtwegen. Een astma-aanval wordt gekenmerkt door een ontsteking of vernauwing van de luchtwegen. Astma zorgt voor een verhoogde prikkelbaarheid van de luchtwegen. Als er een astma-aanval optreedt, komt dat doordat er prikkelende stoffen worden ingeademd. Daardoor ontstaat er vaak benauwdheid, een piepende ademhaling en het ophoesten van slijm.

Een astma-aanval ontstaat net als de meeste allergische reacties door katten, huisstofmijt, graspollen, rook, kou of inspanning. De ernst van de klachten verschilt per persoon, maar hoe ernstig de klachten ook zijn, het kan voor niemand kwaad om de allergenen uit het matras te verjagen. Hoe schoner het matras is, des te minder de klachten van benauwdheid optreden.

Hooikoorts

Vooral als de lente komt, krijgen veel mensen last van hooikoorts. Voor velen staat de lente dan ook in het teken van niesbuien, jeukende en rode ogen, kriebels in de keel en in ernstige gevallen: astma. De pollen die een allergische reactie veroorzaken worden door de wind overal naar toe geblazen. Door openstaande ramen kan er dus erg gemakkelijk stuifmeel van bloemen en bomen naar binnen waaien. Zonder dat je het merkt, komt dit ook terecht op je matras.

Hooikoorts is op dit moment een niet te genezen allergie, maar zorg er voor dat je er zoveel mogelijk aan doet, zodat klachten verminderen. Laat je matras in het voorjaar reinigen door DokterBed en je zult merken dat de allergieklachten direct verminderen.

COPD

COPD is de verzamelnaam voor de chronische longziektes bronchitis en longemfyseem. In Nederland zijn er op dit moment ongeveer 320.000 mensen die een van deze vormen van COPD hebben. COPD is doodsoorzaak nummer vijf en is ongeneeslijk. Het heeft ernstige benauwdheid tot gevolg. Bij deze allergie zitten de longen altijd vol met kleine ontstekingen, die blijvende schade veroorzaken. Deze chronische longziekte zorgt vaak voor een tekort aan adem tijdens het traplopen, werken of aankleden.

De symptomen van COPD zijn ernstige benauwdheid, hoesten, kortademigheid en vermoeidheid. Ondanks dat COPD niet te genezen is, geldt voor COPD-patiënten dat een schone leefomgeving nog steeds erg belangrijk is. Daarnaast breng je toch gemiddeld acht uur per dag door op een matras. Het laten reinigen van je matras zorgt er dan ook voor dat je minder kortademig bent en dat de benauwdheid afneemt.

Eczeem

Er zijn verschillende soorten eczeem. Eczeem is dan ook de verzamelnaam voor allerlei huidaandoeningen. Allergisch contacteczeem komt het meest voor. De oorzaak van allergisch contacteczeem is een allergische reactie voor een bepaalde stof. Een contactallergie blijft vaak levenslang bestaan.

Eczeem is een ontstekingsreactie in de huid, die wordt geactiveerd door bepaalde allergenen. Bij eczeem geldt dat het vaak gaat om inhalatieallergenen. Zogenoemde allergenen die tijdens het ademhalen het lichaam binnenkomen. Denk daarbij aan huisstofmijt, stuifmeel en huidschilfers van dieren. Om deze allergische reacties te verminderen (voorkomen is onmogelijk) is het belangrijk om één keer in de zoveel tijd je matras te laten reinigen. Huisstofmijt dringt namelijk diep door in het matras en zorgt, bij mensen met een huidaandoening, voor eczeemplekken.

Volg ons op Facebook

Eenpersoonsmatras

excl. vlekbehandeling
37
00
  • Verwijderen huisstofmijt
  • Verwijderen bacteriën
Populair

Volg ons op Twitter

Laatste blog posts:

5/5

5-sterren matrassenservice