Matras reinigen met uv C-straling

DokterBed reinigt matrassen aan de hand van een unieke methode. Met deze methode wordt gebruik gemaakt van UV-straling. Over het algemeen kan overmatige blootstelling aan UV-straling schadelijke gevolgen hebben. Dit is overigens wel afhankelijk van de golflengte, type, tijdsduur en ook de reactie op UV is per persoon verschillend.

Er zijn drie verschillende basis golflengten wat betreft UV-A-straling. Zo zorgt UV-A-licht ervoor dat onze huid mooi bruin wordt. Dit is vaak onschuldig. UV-B-licht is krachtiger en vergroot de kans op huidkanker. DokterBed werkt met UV-C-straling, dat vooral wordt gebruikt om lucht en water te desinfecteren. Precies dat wat er in matrassen voorkomt.

Ga daarom nooit zelf aan de slag. Laat een specialist als DokterBed je matras reinigen.

Wat is UV-C-licht?

Ultraviolet licht is een elektromagnetische straling. Deze straling is een golflengte korter dan die van licht, maar langer dan die van röntgenstralen. Het is zo genoemd, omdat het spectrum bestaat uit elektromagnetische golven met frequenties hoger dan die door het menselijke oog te zien zijn. Daarom zien wij UV-licht ook als de kleur violet. Veel mensen weten dat UV-licht schadelijk is, maar zijn zich er pas van bewust als bijvoorbeeld hun huid verbrandt door de zon.

Verbranding is niet het enige effect dat UV-C-licht heeft. Het kan namelijk ook leiden tot chemische reacties en veroorzaakt dat allergenen fluoresceren. Dat is dan ook een van de redenen dat DokterBed gebruik maakt van UV-C-licht bij het schoonmaken van de matras. Het laat precies zien waar de huisstofmijt zich bevindt in het matras. Daarnaast is UV-C-licht een natuurlijke manier om ziektekiemen en bacteriën te doden. Het maakt reinigen mogelijk zonder dat er chemicaliën vrijkomen.

Eigenschappen UV-C-licht

De anti-microbiële eigenschappen van UV-C-licht zijn bij wetenschappers al bekend sinds 1930 en nu wordt het wereldwijd gebruikt. In 1930 werd het al gebruikt om ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels te doden. Hoewel UV-C-licht onzichtbaar is, geeft het voldoende intensiteit om bacteriën – die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van ziekten bij mensen – te inactiveren. Dat betekent dat de bacteriën niet meteen gedood worden, maar niet meer levensvatbaar zijn. Ze kunnen zich niet meer vermenigvuldigen, waardoor dit beestje minder schadelijk is.

Naast het onschadelijk maken van bacteriën en andere ziektekiemen worden de eitjes van de huisstofmijt wel gedood. Dit is haast niet mogelijk wanneer je zelf een matras gaat reinigen.

> Waarom matras reinigen?

Goede gezondheid

Gedurende de laatste honderd jaar hebben wetenschappelijk onderzoek en experimenten ervoor gezorgd dat uv C-licht alleen maar stijgt op de markt. Sinds 1800 heeft het al bijgedragen aan het ontsmetten en helen van wonden. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor dezelfde doeleinden, maar dan voor de ontsmetting van ziektekiemen. Het uv C-licht verwijdert schadelijke stoffen die de menselijke gezondheid beïnvloeden. Het steriliseert de meest vervuilde dingen en het is wereldwijd succesvol waardoor het gebruik alsmaar blijft groeien.

Of het nu gaat om een betere kwaliteit van het binnenmilieu of het doden van schimmels en bacteriën aan het oppervlak: uv C-licht is schoon, efficiënt en wordt steeds noodzakelijker.

Volg ons op Facebook

Eenpersoonsmatras

excl. vlekbehandeling
37
00
  • Verwijderen huisstofmijt
  • Verwijderen bacteriën
Populair

Volg ons op Twitter

Laatste blog posts:

5/5

5-sterren matrassenservice