Bel ons: 088-3658372

De speciale werkwijze van DokterBed

DokterBed is gespecialiseerd in het milieuvriendelijk en duurzaam reinigen van matrassen. De specialisten van DokterBed komen voor de matrasreiniging aan huis of naar een andere – met jou afgesproken – locatie. Het schoonmaken van de matrassen wordt uitsluitend gedaan met natuurlijke en biologisch afbreekbare producten.

DokterBed is een aantal jaar geleden begonnen met het diepreinigen van matrassen. In Australië wordt deze reinigingsmethode al sinds 1995 toegepast. Hieronder lees je meer over de aanpak van DokterBed.

Start testreiniging

Als eerste start DokterBed met een check van de matras. Daarna wordt er een testreiniging gedaan. Op deze manier wordt er gekeken in welke mate de matras verontreinigd is en of er huisstofmijt aanwezig is. Zo’n testje duurt ongeveer twintig seconden. Deze test wordt ook wel zwarte-doekentest genoemd, omdat er tijdelijk een zwarte doek als filter in de machine wordt geplaatst. Zo kunnen wij – en natuurlijk ook de klant – precies zien wat er in de matras zit. Hierna gaan we aan de slag gaan met de echte ‘droge’ diepreiniging.

Op verzoek kunnen we nog een Acarex® test doen. Deze Acarex® test kan de concentratie van huisstofmijten in de matras aantonen. Het voordeel van deze test is dat er precies wordt aangegeven waar de huisstofmijten zich bevinden. Na deze test wordt er nog steeds de volledige, droge matras-diepreiniging uitgevoerd.

 

Diepreiniging

Na de testreiniging wordt de matras volledig en diep droog gereinigd. Doordat de diepreinigingsmachine klopt en zuigt, zorgt deze ervoor dat de huisstofmijt en de uitwerpselen van deze beestjes worden losgetrild. Deze worden opgezogen in speciale filters, die vervolgens door DokterBed worden afgevoerd. Het resultaat is een schoon en hygiënisch matras in ongeveer vijftien minuten tijd.

Speciaal ontwikkelde machine
reinigen met uvc

DokterBed gebruikt voor het reinigen van de matras een speciaal ontwikkelde machine in combinatie met uv C-stralers. Deze stralers zorgen voor het doden van bacteriën, schimmels en huisstofmijt. De matras wordt op deze manier aan alle kanten gedesinfecteerd. De uv C-reiniging zorgt ervoor dat je langer fijn en schoon kunt slapen. Onze methode is uniek in Nederland. DokterBed maakt namelijk gebruik van zeer krachtige uv C-reinigers. Bij ons kan de uv C-straling oplopen tot wel 400 watt, terwijl anderen hooguit een vermogen van 16 watt gebruiken. Hierdoor zijn we in staat om sneller, effectiever en dieper te reinigen.

Vlekken verwijderen met matrasreiniging

Naast de ‘droge’ reiniging bestaat er ook een ‘natte’ matrasreiniging. Door deze natte reiniging hebben klanten de mogelijkheid om vlekken weg te laten halen die in de matras zitten. Omdat iedere vlek een andere aanpak nodig heeft, zal er samen met de klant worden gekeken of dit aansluitend op de droge reiniging kan plaatsvinden. Een natte reiniging wordt namelijk altijd in combinatie met een droge reiniging uitgevoerd. Door de speciale apparatuur van DokterBed die wordt gebruikt bij het verwijderen van de vlekken kan de matras een beetje vochtig worden. Hierdoor heeft het even nodig om te drogen. De droogtijd is afhankelijk van de ruimte, luchtvochtigheid en luchtcirculatie.

Voor onze vlekreiniging
Na onze vlekreiniging

 

 

Sluit Menu
×

Winkelmand