Specialistische matrasreiniging

Even snel je matras reinigen is er niet bij. Dit wordt wel vaak gezegd. Maar wil je écht vlekken, huisstofmijt en andere viezigheid uit je matras hebben? Dan is er toch echt een specialistische matrasreiniging nodig. Dokterbed heeft inmiddels al tal van matrassen gereinigd en vind je in alle grote steden van Nederland. Tien jaar geleden startten we met een speciale manier van reinigen die overgewaaid is uit Australië. Daarnaast zijn we bij Dokterbed gespecialiseerd in het milieuvriendelijk en duurzaam reinigen van matrassen. Wij gebruiken uitsluitend natuurlijke en biologisch afbreekbare producten voor het schoonmaken van jouw matras. Onze specialisten komen voor de matrasreiniging aan huis of naar een andere – met jou afgesproken – locatie.

> Waarom moet je een matras laten reinigen?

Werkwijze reiniging matras

1. Testreiniging

Als eerste start DokterBed met een check van het matras. In welke mate is het matras verontreinigd? Op deze manier kijken we ook of er huisstofmijt aanwezig is. Zo’n test duurt ongeveer twintig seconden. Deze test wordt ook wel ‘zwarte doeken-test’ genoemd. Er wordt tijdelijk een zwarte doek (als filter) in de machine geplaatst. Zo kunnen we – en natuurlijk ook de klant – precies zien wat er in de matras zit. Hierna gaan we aan de slag gaan met de echte ‘droge’ diepreiniging.

Op verzoek kunnen we ook nog een Acarex® test doen. Deze test kan niet alleen de concentratie van huisstofmijten in het matras aantonen, maar ook de exacte plek waar ze zich bevinden. Of je wel of niet voor deze test kiest: we voeren uiteraard nog steeds de volledige, (droge) matras-diepreiniging uit.

2. Diepreiniging

Na de testreiniging is de (droge) diepreiniging van het matras aan de beurt. Doordat de diepreinigingsmachine klopt en zuigt, worden de huisstofmijt en de uitwerpselen van de beestjes losgetrild en opgevangen in speciale filters. Dokterbed neemt deze filters weer mee. Het resultaat? Een schoon en hygiënisch matras in ongeveer vijftien minuten tijd.

3. Reiniging met UV-C-licht

Voor het reinigen van het matras gebruikt Dokterbed een speciaal ontwikkelde machine. De methode van deze machine met uv C-stralers is uniek in Nederland.  Het uv C-licht zorgt ervoor dat bacteriën, schimmels en huisstofmijt het niet overleven. Het is niet zozeer het uv C-licht dat uniek is, maar het gaat om de wattage. De stralers die wij gebruiken kunnen oplopen tot wel 400 watt. Terwijl onze concullega’s (in de meeste gevallen) een vermogen van 16 watt hanteren. Juist door deze techniek is Dokterbed in staat om het matras aan alle kanten volledig te desinfecteren. Onze speciaal ontwikkelde machine zorgt ervoor dat wij sneller, effectiever én dieper kunnen reinigen.

Vlekken verwijderen met matrasreiniging

Extra optie: natte diepreiniging

Naast de bovenstaande stappen, is er ook een keuze om voor een ‘natte’ matrasreiniging te kiezen. Bij de diepreiniging spreken we van ‘droge’ reiniging, maar deze reiniging haalt niet de vlekken uit het matras. Hier gaat het uitsluitend om huisstofmijt. Met de natte matrasreiniging heb je de mogelijkheid om vlekken weg te halen. Omdat elke vlek een andere aanpak nodig heeft, kijken we samen of dit aansluitend op de droge reiniging past. Als je kiest voor een natte reiniging vindt deze altijd plaats in combinatie met de droge reiniging. Waarom moet dit in overleg? Door de speciale apparatuur van Dokterbed, die wordt gebruikt bij het verwijderen van vlekken, kan het matras wat vochtig worden. Dat betekent dat een matras niet meteen droog is na de reiniging. De droogtijd is weer afhankelijk van de ruimte, luchtvochtigheid en luchtcirculatie.

Matrasreiniging Dokterbed

Wil jij ook snel weer slapen op een schoon matras? Dat kan! Maak een afspraak of neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Voor onze vlekreiniging

vlek in matras welke door DokterBed zal worden schoongemaakt

Na onze vlekreiniging

Vlek is uit het matras na de reiniging van DokterBed

Volg ons op Facebook

Eenpersoonsmatras

excl. vlekbehandeling
37
00
  • Verwijderen huisstofmijt
  • Verwijderen bacteriën
Populair

Volg ons op Twitter

Laatste blog posts:

5/5

5-sterren matrassenservice