Matras reinigen tegen huisstofmijt

Het lijkt misschien een enge gedachte, maar je kleding, tapijt en zelfs je bed deel je met talloze kleine beestjes. Daar hoef je meestal niet bij stil te staan en eigenlijk merk je er ook niets van. Voor mensen met huisstofmijtallergie is dat anders. Zij krijgen allergische klachten van de aanwezigheid val veel huisstofmijt. Heb je hier last van? Dan kom je in je bed niet tot rust en slaap je niet goed. Professionele matrasreiniging is hiervoor de oplossing.

Een matras reinigen is niet eenvoudig. Dat heb je zelf ook wel eens gemerkt. Natuurlijk kun je een matras oppervlakkig reinigen, maar ingetrokken vlekken of huisstofmijt krijg je er niet zomaar uit. Hiervoor moet je een matras professioneel reinigen met een speciale techniek. Dan bedoelen we diepreiniging. DokterBed gebruikt hiervoor een speciale techniek waar geen vocht aan te pas komt. Deze techniek is ook effectief tegen huisstofmijt.

Waarom matras reinigen tegen huisstofmijt?

Een matras goed wassen is best lastig. Iets waar je meestal niet bij stilstaat. Toch is het wel gek, want op een matras slapen we vele jaren. Natuurlijk wassen we regelmatig ons beddengoed, maar dat voldoet op den duur niet voor een fris en schoon bed. Daarom, maar ook tegen ongedierte, is het verstandig om je matras minstens twee keer per jaar te reinigen. Bij deze frequentie krijgen huisstofmijt en ander ongedierte geen kans en blijft je matras langer als nieuw. Vooral voor mensen huisstofmijtallergie of een andere allergie is dat ideaal.

Hoe reinig je een matras?

Zoals gezegd: zonder speciale apparaten is het reinigen van een matras behoorlijk last. Meer dan oppervlakkig schoonmaken zit er niet in. Gelukkig heeft DokterBed de oplossing: diepreiniging voor matrassen. Daarvoor hebben we een speciaal proces, dat uit verschillende stappen bestaat.

We beginnen met een test, zodat we de beste manier van reiniging kunnen bepalen. Uit deze check blijkt ook of er huisstofmijt in het matras zit. De volgende stap is de daadwerkelijke diepreiniging. Hiervoor gebruiken we een speciale machine die met trillingen het matras reinigt. De trillingen kloppen verontreiniging los, waaronder huisstofmijten en hun uitwerpselen. Deze zuigt ons reinigingsapparaat vervolgens op. We sluiten het reinigingsproces af met een andere speciale machine. Een UV-lamp met hoog vermogen. Deze desinfecteert het matras en zorgt dat overleven voor huisstofmijten volstrekt onmogelijk is.

Wat kosten een matras professioneel reinigen?

Dat klinkt allemaal fantastisch, horen we je denken, maar ook dringt de vraag zich ongetwijfeld bij je op: wat kost nou zo’n professionele matrasreiniging? DokterBed hanteert verschillende tarieven, gebaseerd op de grootte van het matras en de precieze reiniging die we uitvoeren. Een reguliere behandeling, zoals hierboven, kost zo’n 55 euro voor een tweepersoonsmatras. Hiermee ga je huisstofmijt en allergische klachten dus al gauw een half jaar tegen.

Matras laten reinigen? Neem contact op met DokterBed

Heb je last van allergie voor stof, huisstofmijt of iets anders? Of heb je wellicht een vlek in je matras en wil je je matras reinigen? Je kunt direct een afspraak maken met DokterBed of eerst contact opnemen door ons te bellen op 088 – 365 83 72. Dan kunnen we snel meer duidelijkheid geven over wat de beste reiniging is en wellicht direct een afspraak plannen. Dus aarzel niet en bezorg jezelf een heerlijk fris matras dat voelt als nieuw.

Dit vindt je vast ook leuk