Professionele matrasreiniging: een investering die het waard is

Hoe vaak sta jij stil bij hoe vies je matras eigenlijk is? En hoe vaak sta je stil bij het feit dat je behoorlijk wat uurtjes van je leven op je matras doorbrengt? Waarschijnlijk niet heel vaak of wel? 

Matrasreiniging en dan het professioneel reinigen van je matras, is iets waar je misschien nog niet bekend mee bent en waar je ook niet meteen voordeel inziet? In dit blogartikel laten wij je inzien dat het echt niet zo verstandig is om zelf je matras te reinigen. Én vertellen we je hoe matras reinigen aan huis werkt.

Je matras reinigen: een eenvoudig klusje voor de zondag?

Misschien denk jij net als vele andere mensen dat het een relatief eenvoudig klusje is om je matras te reinigen. En als je de matras oppervlakkig wilt reinigen, is dit zeker iets wat je zelf kunt doen met onze tips voor het schoonmaken van je matras. Wil je liever ook alle vuil, bacteriën en allergenen verwijderen? Dan is matrasreiniging door een professioneel bedrijf de beste optie. 

Je matras als verzamelplaats

Matrassen zijn een verzamelplek voor huisstofmijten, vuil en bacteriën. Dit komt omdat je bed een heerlijke warme maar ook vochtige omgeving biedt, waarin deze organismen graag vertoeven. Het klinkt op deze manier bijna aandoenlijk, maar dat is het absoluut niet. Als je een huisstofmijtallergie hebt, weet je hier alles van. 

Een schoon matras is belangrijk voor je gezondheid
Niet alleen voor mensen met een huisstofmijtallergie is een schoon matras belangrijk, voor niemand is een vies matras gezond. 

  • Het kan huidirritatie, eczeem en astma veroorzaken
  • Luchtweginfecties
  • Allergische reacties als hoofdpijn, jeukende ogen en een verstopte neus 

Al deze klachten kunnen slaapproblemen veroorzaken. En slaapproblemen hebben weer een negatieve impact op je gezondheid. 

Nog meer redenen om je matras niet zelf te reinigen
Naast het gezondheidsaspect zijn er ook nog andere redenen waarom zelf je matras reinigen niet een heel goed idee is:

Schoonmaakmiddelen of stoomreinigers kunnen de stof van je matras beschadigen. Daarnaast hebben matrassen zoals latex en memory foam vaak een speciale behandeling nodig om geen schade te maken aan de structuur van de matras. 

Dus wil jij lang genieten van je matras, een goede nachtrust hebben en geen negatieve effecten ervaren van een vies matras? Laat je matras dan professioneel reinigen! Met onze matrasreiniging aan huis, wordt het je ook nog eens heel gemakkelijk gemaakt. 

Hoe werkt een matrasreiniging door Dokterbed?

Bij Dokterbed zijn we gespecialiseerd in het op een duurzame en milieuvriendelijke manier reinigen van matrassen en daar zijn we best een beetje trots op. Bij onze matrasreiniging gebruiken we geen chemische middelen, maar uitsluitend natuurlijke en biologisch afbreekbare producten. 

Stel je kiest voor matrasreinigen aan huis, hoe ziet dit er dan uit? 

  1. Onze specialisten komen naar de afgesproken plek en beginnen met een testreiniging: hoe erg is je matras vervuild? 
  2. Vervolgens volgt er een droge dieptereiniging van het matras met een diepreinigingsmachine. Deze klopt en zuigt de huisstofmijt inclusief uitwerpselen eruit. 
  3. Hierna wordt er gereinigd met UV-C-licht die bacteriën, schimmels en overgebleven huisstofmijt doodt. Hierna is je matras aan alle kanten gedesinfecteerd. 

Nu kun jij weer heerlijk op een schoon matras slapen. Wil je meer weten over onze werkwijze? Lees dan meer over ‘hoe werkt matrasreiniging’

Voordelen en kosten voor matrasreiniging

Er zitten echt heel veel voordelen aan het laten reinigen van je matras:

  • Bij professionele matrasreiniging wordt gebruik gemaakt van speciale apparatuur en technieken die ontworpen zijn om alle bacteriën en vlekken diep in de vezels van jouw matras te reinigen. 
  • Je bent 100% zeker dat alles wat niet thuishoort in je matras ook echt verwijderd is én je matras niet is beschadigd.
  • Je ontvangt tips en adviezen over hoe je de houdbaarheid van je matras kunt verbeteren. 

De kosten voor een matrasreiniging door Dokterbed variëren afhankelijk van de grootte van het matras en de locatie. Gemiddeld kost een matrasreiniging aan huis door Dokterbed tussen de €50 en €100. Bekijk onze tarieven


Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op of maak gelijk een afspraak!

Dit vindt je vast ook leuk