Mooie hotelkamer em goed onderhouden matrassen door DokterBed

Matras reinigen: tips voor het schoonmaken van je matras (na je Moederdagontbijt)

Volgende week is het Moederdag. Grote kans dat jouw kinderen een ontbijt gaan fabriceren. Lekker zo’n ontbijtje op bed – en natuurlijk willen ze zelf ook mee-eten – maar dat dat vaak niet zonder slag of stoot gaat, is een gegeven. Pindakaas op je dekbedovertrek en koffievlekken in het matras. Reinigen is na dit tafereel wel op zijn plaats. Maar hoe zorg je dat deze vlekken er nog uitgaan? DokterBed heeft de juiste schoonmaak- en onderhoudtips  voor je op een rijtje gezet.

Onderhoudstips voor je matras

Een matras heeft een lange levensduur. Vijf tot tien jaar mag je toch wel verwachten. Uiteraard geldt dat alleen als je je matras goed onderhoudt. DokterBed heeft een aantal praktische onderhoudstips op een rijtje gezet:

  • Maak gebruik van een topper.
  • Lucht je slaapkamer dagelijks door het raam open te zetten. Een uurtje is al voldoende. Ook al is het winter! Zo krijgt huisstofmijt geen kans.
  • Leg je lakens open. Zo krijgt jouw matras de kans om te drogen.
  • Ververs je de lakens? Draai je (top)matras dan om.
  • Zeker als je een stoffen bedombouw hebt, is de kans grote dat huisstofmijt zich hier nestelt. Verwijder regelmatig het stof van je ombouw en/of matras. Dit kun je gewoon doen met een stofzuiger.

Matras laten reinigen

De onderhoudstips zijn zeker belangrijk voor een langdurig gebruik van je matras. Maar vergeet niet dat huisstofmijt en bijvoorbeeld zweetvlekken en koffievlekken tot diep in het matras zitten. Bovenstaande tips dragen bij aan een langere levensduur, maar wil je écht je matras schoonmaken? Laat dan je matras reinigen.

Een specialistische reiniging komt namelijk dieper in het matras en verwijdert huisstofmijt en vlekken in plaats van dat het luchtjes maskeert. Kortom het gaat om de combinatie. Dan gaat jouw matras pas echt lang mee! En dan kun jij met een gerust hart je Moederdagontbijt opeten in bed.

Meer tips en advies?

Wil jij graag meer tips en advies ontvangen over hoe je zelf je matras kunt onderhouden? Of wat DokterBed eventueel voor jou kan betekenen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief (onderaan de pagina!). Zo blijf je altijd op de hoogte van leuke aanbiedingen, de nieuwste technieken en slimme weetjes.

Dit vindt je vast ook leuk