Matrassen in hotels en vakantieparken mooi houden door DokterBed

Waarom moet je een matras reinigen?

Eigenlijk wil je het niet weten. Want zolang je het niet weet (of ziet) is het er ook niet, toch? Maar wist jij dat je matras een soort magneet is voor stof en vuil? Dat je het met het blote oog niet ziet, betekent niet dat het er niet is. Daarnaast gaat een matras langer mee als je er goed voor zorgt. Dat scheelt uiteindelijk weer in de portemonnee. Wil jij binnen no-time weer slapen op een schoon matras? Lees hieronder over de werkwijze van Dokterbed en doe er je voordeel mee! 

Specialistische reiniging matras

Helaas kun je een matras niet ‘even’ in de wasmachine  – of een handwas  – stoppen. Ook worden er vaak tips of tricks gedeeld die ervoor zorgen dat je matras tijdelijk schoon oogt. Oogt inderdaad, want wat sommige reinigingstrucs daadwerkelijk doen, is juist de vlekken en geurtjes maskeren. Kortom, het matras lijkt weer eventjes schoon, maar in werkelijkheid is het nog net zo vuil als daarvoor. Waar zit ‘m dan dat in?

Vaak wordt er gebruik gemaakt van tijdelijke oplossingen, maar de oorzaak wordt niet weggenomen. Denk aan reinigingssprays of het stofzuigen van je matras. Deze oplossingen komen niet tot de kern van het matras.

Werkwijze matrasreiniging Dokterbed

Om ervoor te zorgen dat vieze vlekken en huisstofmijt echt verdwijnen is er een specialistische reiniging nodig. Dokterbed heeft hiervoor een speciale werkwijze. Dit houdt in dat er meerdere stappen worden doorlopen voor het gewenste effect:

  • Start testreiniging; in welke mate is het matras verontreinigd? Ook wordt er gekeken of er huisstofmijt aanwezig is.
  • Diepreiniging; het matras wordt volledig en diep gereinigd, waardoor alle stofdeeltjes worden losgetrild.
  • Reiniging met uv C-licht; deze methode is uniek in Nederland. De uv C-straling kan oplopen tot 400 watt, terwijl onze concullega’s vaak een vermogen van 16 watt gebruiken.

Wil je meer lezen over de speciale werkwijze van Dokterbed?

Specialistische matrasreiniging >

Dit vindt je vast ook leuk