Search
Close this search box.

Tips om huisstofmijt te voorkomen

Waar we allemaal op hadden gehoopt, is een paar zonnige maanden. Dat is wel wat je verwacht in juli en augustus. Maar als je buiten bent, kun je er eigenlijk niet omheen. Het lijkt wel herfst. Daarnaast begint het zelfs alweer eerder donker te worden en ‘s nachts koelt het af – nog net niet tot het vriespunt. Al snel trek je je terug en breng je veel uren binnen door. Dat geldt ook voor de slaapkamers. Kinderen spelen op hun kamer, jij gaat vroeger naar bed met je iPad of een goed boek. Wellicht blijf je langer liggen? Logisch, maar hoe zorg je er nu voor dat de ruimtes toch goed worden geventileerd?

Beste temperatuur slaapkamer?

Allereerst: de ideale slaapkamertemperatuur is tussen de 18 en 20 graden. Slaap je graag met je raam open? Perfect. Frisse lucht is ook nog eens goed om huisstofmijt tegen te gaan. Zij houden van warme, broeierige oppervlakten zoals een matras, maar zet je het raam open, koelt het snel af.

Belangrijk is dat je ook overdag het raam openlaat. Uiteraard niet heel de dag en zeker niet met het weer van nu. Maar het is belangrijk dat je de kamers goed laat luchten, zodat ook hierdoor huisstofmijt geen kans krijgt.

Daarnaast is een goede hygiëne in de slaapkamer van belang. Was je beddengoed minimaal op 60 graden, zodat de mijten verdwijnen. Vergeet daarbij je dekbed zelf niet!

Matras reinigen: altijd een goed idee!

En wil je het echt goed doen? Je matras laten reinigen is altijd een goed idee. Door de speciale manier van reinigen, worden alle huisstofmijten en andere vuile deeltjes eruit gefilterd. Daarnaast wil het wel eens gebeuren dat er koffievlekken of bloedvlekken in het matras trekken. Ook die kunnen gemakkelijk en snel worden verwijderd.

Contact opnemen met DokterBed

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact op met DokterBed en laat je Matrasreiniging. Als je dan toch tijd moet doorbrengen binnen, dan ook maar meteen op een heerlijk, fris matras, toch?

Dit vindt je vast ook leuk

Lentekriebels!

Al last van lentekriebels? Nog een paar dagen en de kalender lente begint weer. En dat terwijl de meteorologische lente al op 1 maart is

Lees verder »